İçeriğe geç

Pepeçura Hangi Ilimize Aittir

Pepeçura nereye ait?

Pepecura, Çayeli ve batı ilçelerinde üretilmektedir. Yörede Pepeçi adıyla da bilinmektedir.

Pepeçura tatlısı nerede yenir?

Pepecura nerede yenir? Pepecura, Rize’nin yöresel tatlılarından biridir.

Pepeçura ne demek?

“Pepeç” kelimesi olgun veya ballı meyve anlamına gelir. Bu lezzetli tatlıya kısaca “üzüm pudingi” diyebiliriz. Ballı üzüm, nişasta ve mısır unundan yapılır. Rengiyle büyüleyen pepeçura, Yunanca kökenli bir isimdir.

Rize pepeçura nedir?

Rize Pepecura; Latince adı Vitis Vinifera Labrusca olan hoş kokulu Isebella çeşidi, üzüm, mısır unu, buğday unu, mısır nişastası, toz şeker ve sudan yapılan puding benzeri bir yöresel tatlıdır.

Pepeçura sağlıklı mı?

Özellikle içerdiği C vitamini ve polifenol açısından zengin antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu da vücudun enfeksiyonlara, özellikle Covid-19’a karşı direncini artırır.

Pepeçura nasıl bir yemektir?

Pepecura, üzüm şırasını nişasta ile birleştiren ve damağı şenlendiren bir tatlıdır. Pepeçi, samaksa, siyah üzüm pudingi ve mor üzüm tatlısı olarak da bilinir. Hoş kokulu mor veya siyah üzümlerden yapılır. Normal üzümlerden de yapılabilir ancak koku ve tat aynı değildir.

Rize’nin hangi yemeği meşhur?

Rize’nin meşhur yemekleriMuhlama.Rize Etli Kuru Fasulye.Hamsi Pilav.Mısır Ekmeği.Pazı Kızartması.Kara Lahana ÇorbasıHamsi KızartmasıDaha fazla ürün…

Pepeçura ne zaman?

Ülkemizde Karadeniz mutfağı ve Rize ile özdeşleşen pepeçura genellikle ay sonunda başlar. Mis kokulu siyah üzümlerden yapılan pepeçura tatlısı, özellikle son yıllarda Rize’de pastanelerde satılmaya başlanmış olup, modern kültürde giderek daha fazla ilgi görmektedir.

Pepeçura meyvesi nedir?

Kendisi gibi çok tatlı bir isme sahip olan Pepeçura tatlısı, Karadeniz bölgesine ait, hoş kokulu, kabukları diğer üzümlere göre daha kalın olan siyah üzümlerden muhallebi tekniğiyle hazırlanan bir tatlıdır.

Pepeçura kaç dakikada pişer?

120 dk. Güzel kokulu siyah üzüm suyuyla hazırlanmış üzüm reçeli.

Pepeçura kaç kalori?

Besin değerleri (100 gr)Kalori125 kcalYağ0,4 grKarbonhidrat28 grDiyet lifi1.

Samaksa nasıl yapılır?

Öncelikle üzüm suyuna çekilmiş mısırı ekleyip 15 dakika pişiriyoruz. Ayırdığımız 1 su bardağı üzüm suyuna mısır ununu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra dibine tutmaması için sürekli karıştırarak tenceremize ekliyoruz. İyice kaynamaya başladıktan sonra ara ara karıştırarak 15 dakika daha pişiriyoruz.

Pepeçura tatlısı nerenin?

Diğer Türkçe adı üzüm suyu tatlısı olan Pepeçura, ülkemizin Doğu Karadeniz bölgesinde meşhur olan bir tatlıdır. Dolayısıyla Pepeçura hangi ildedir sorusunun cevabı Rize’dir. Pepeçura tatlısı, Rize’den tüm Doğu Karadeniz bölgesine yayılan ve yılın her zamanı hazırlanabilen hafif bir tatlıdır.

Pepeçura üzümü nerede yetişir?

Dünyada 1368 üzüm çeşidi olduğu söylenir. Bu üzümlerden biri de bu üzümün anavatanı olan kokulu üzüm veya siyah üzümdür. Bu üzümün anavatanı Karadeniz’dir ancak deniz ikliminin olduğu her yerde yetişir.

Kelle tatlısı nerenin?

Sivas yöresinin çok eski tariflerinden biri; ana tatlı🤩24 Eylül 2022

Pepeçura meyvesi nedir?

Kendisi gibi çok tatlı bir isme sahip olan Pepeçura tatlısı, Karadeniz bölgesine ait, hoş kokulu, kabukları diğer üzümlere göre daha kalın olan siyah üzümlerden muhallebi tekniğiyle hazırlanan bir tatlıdır.

Üzüm nereye ait?

Anavatanı Anadolu’yu da içine alan Küçük Asya, Kafkas Dağları’nı da içine alan bölgedir. Diğer meyvelere kıyasla en çeşitli türlerden biri olan 15.000’den fazla üzüm çeşidi olduğu tahmin edilmektedir. Anadolu’ya özgü üzüm çeşidi sayısı 1’dir.

Pepeçura ne zaman?

Ülkemizde Karadeniz mutfağı ve Rize ile özdeşleşen pepeçura genellikle ay sonunda başlar. Mis kokulu siyah üzümlerden yapılan pepeçura tatlısı, özellikle son yıllarda Rize’de pastanelerde satılmaya başlanmış olup, modern kültürde giderek daha fazla ilgi görmektedir.

Pepeci nedir?

Rengi ve kokusuyla büyüleyen bir tatlı olan pepeçi, Karadeniz bölgesine ait besin değeri yüksek bir tatlıdır. Pepecura aslında hoş kokulu siyah üzümlerden yapılan bir pudingdir. Karadeniz bölgesine ait hoş kokulu siyah üzümlerden yapılan pepecurayı koyulaştırmak için mısır unu kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir