Bankacılıkta DTS ne demek?
Doğrudan Tahsilat Sistemi (DTS), bayilerinizden veya müşterilerinizden ertelenmiş satış alacaklarınızı fatura vadesinde otomatik olarak tahsil etmenizi sağlayan bir alacak tahsilat sistemidir.
Dts nedir finans?
Alıcılarınız için belirlenen DTS kredi limitleri dahilinde, vadesinden önce DTS Doğrudan Tahsilat Sistemi’ndeki alacaklarınızı iskonto etmenize olanak sağlayan geri dönülemez bir finansman sistemidir.
Dts dbs nedir?
Doğrudan Tahsilat/Borçlandırma Sistemi (DTS/DBS), bayi veya distribütör ağı aracılığıyla satış yapan şirketlerin alacakları için ana bayiye tahsilat garantisi sağlayan, alt bayiye çeşitli ödeme seçenekleri sunan ve her iki tarafa da periyodik operasyonel işlerden tasarruf sağlayan hızlı ve basit bir ödeme sistemidir.
Akbank DTS nedir?
Doğrudan Tahsilat Sistemi (DTS); Şirketlerin (tüccarların) bayilerine (alıcılara) yaptıkları satışlardan doğan ertelenmiş alacakların, belirlenen limitler dahilinde, tüccarların hesaplarından veya bakiye yetersizse tüccarlara otomatik olarak ödenmesini sağlayan bir alacak tahsilatı ürünüdür.
Dts limiti nedir?
DTS Limiti: Doğrudan tahsilat limitini belirtir. DTS Toplamı: Doğrudan tahsilatın toplam tutarını belirtir. DTS ödeme türüyle satış faturası düzenlendiğinde, ödeme satırlarında seçilen cari hesaba bağlı banka şubesinin DTS toplam tutarı artar.
Dts açılımı ne?
Garanti BBVA’dan Türkiye’nin ilk Yeşil Doğrudan Tahsilat Sistemi (DTS) ürünü
Dts izni nedir?
Kontrol belgesi, ilgili mevzuat çerçevesinde yetkili kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen, bir ürünün ithalat ve/veya ihracat aşamasında ilgili teknik düzenlemelere veya standartlara uygunluğunu gösteren belgedir.
DTS denetimi nedir?
MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının insan sağlığı ve güvenliği ile hayvan ve bitki varlığı ve sağlığı açısından denetimine tabi olan, ekteki listelerde yer alan ürünlerin ithalatına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
DBS açılımı ne?
Otomatik Ödeme; Geniş bir üye işyeri/müşteri ağına sahip şirketlerin, üye işyeri veya müşterilerine yaptıkları mal ve hizmet satışlarına ilişkin faturaları otomatik olarak tahsil etmelerine olanak sağlayan bir nakit yönetimi hizmetidir.
Açık borçlandırma nedir?
Açık borç nedir? Yararlanıcıların inşaat yardımı sağlanacak yararlanıcı sayısını belirlemek için açık borç notunu imzaladığı süreçtir.
DBS hesabı hangi hesapta izlenir?
Muhasebe Hesapları Bu alan, DBS hesabının tutulduğu muhasebe hesabını belirtir.
Akbank DBS nedir?
Bayi bazında faaliyet gösteren ve bayilerine büyük miktarda vadeli mal ve hizmet satan müşterilerimizin, bankamızca bayiler lehine tanınan kredi limitleri aracılığıyla bu satışlardan doğan alacaklarının tahsilatına aracılık etmelerine imkan sağlayan hizmetimizdir.
DCC nedir Akbank?
Bankamız ATM ve POS’larında bulunan Dinamik Döviz Dönüşümü (DCC) uygulaması hakkında bilinmesi gerekenler: DCC nedir? DCC uygulaması, dünyanın farklı ülkelerindeki yabancı kart sahiplerinin ödemelerini kendi yerel para birimleriyle yapmalarını sağlayan bir ödeme çözümüdür.
DBS’yi kimler kullanabilir?
Muhasebe beyan sistemini kimler kullanabilir? Muaf gelir elde eden ve basit usule tabi olan tacirler ile defterlerini işletme hesabına göre tutan mükellefler, DBS’ye başvuruda bulunarak sistemi kullanmalıdır.
DBS hesabı nedir?
Otomatik Ödeme; Geniş bir üye işyeri/müşteri ağına sahip şirketlerin, üye işyeri veya müşterilerine yaptıkları mal ve hizmet satışlarına ilişkin faturaları otomatik olarak tahsil etmelerine olanak sağlayan bir nakit yönetimi hizmetidir.
Halkbank DBS ne demek?
DBS otomatik ödeme talimatı, üye işyerlerine tahsis edilen kredi limitleri dahilinde, kredili veya Halkbank kefaletli olarak gerçekleştirilebilmektedir.
Halk Bankası virman ne demek?
Havale, bir kişinin banka hesabındaki parayı veya mevduatı başka birinin talep mevduat hesabına aktarma işlemidir. Bu işlem genellikle aynı kişi veya kurumun farklı hesapları arasında gerçekleştirilir. Bankacılık işlemlerinde zamandan ve maliyetten tasarruf etmenizi sağlar.
DBS nedir garanti?
DBS veya otomatik borçlandırma sistemi, geniş bir müşteri veya tüccar ağına sahip şirketlerin hizmetler veya mal satışları için faturaları otomatik olarak toplamasına olanak tanıyan bir nakit yönetim sistemidir. Ayrıca DBS (Doğrudan Tahsilat Sistemi) olarak da bilinir.