Gaziantep Karşıyaka patlaması ne zaman oldu?
2012 Gaziantep saldırısı2012 Gaziantep bombalamasıTarih20 Ağustos 2012 19:45 (UTC)Saldırı türüBombalamaSilahlarKarbonbombasıÖlü105 satır daha
Antep ne zaman Gaziantep oldu?
Kurtuluş Savaşı’nda halkın gösterdiği üstün kahramanlık nedeniyle şehre 8 Şubat 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi ünvanı verildi. Meclis tarafından şehre “GAZİ” ünvanı verildi. Layiha-i Kanuniye’nin l. Maddesi: “Ayıntap livasının merkezi olan Ayıntap şehrinin adı Gaziayıntap olarak değiştirildi.” Böylece Antep, Gaziantep oldu.
Gaziantep’te ne patlaması oldu?
Ağustos 2016’daki Gaziantep saldırısı Ağustos 2016’daki Gaziantep saldırısı, yerel saatle 22 Ağustos 2016’da meydana geldi.
Konya’da ne patlaması oldu?
Konya’daki şiddetli patlama sesinin bir ses patlaması olduğu ortaya çıktı. Ses patlaması, bir nesnenin havada ses hızından daha hızlı hareket etmesiyle oluşan şok dalgalarına eşlik eden sestir.
Gaziantepliler Kürt Müdür?
Kentte yerli Türklerin yanı sıra, sanayi ve ticaret amacıyla güneydoğudaki kentlerden göç eden 450 bini aşkın Kürt de yaşıyor.
Antep’in eski adı nedir?
Yerliler tarafından Antep olarak adlandırılan şehrin resmi adı Aynitap-Ayıntap’tı. Ayıntap isminin kökeni hakkında birçok farklı rivayet vardır (Güzelbey, 1987: 30). “1. Şehir adını burada hüküm süren Kral Ayni ve Kraliçe Tep’in isimlerinin birleşiminden almıştır.
Gaziantep Türkleri hangi boydan?
Bayat aşiretinin en büyük aşiretlerinden biri olan Elbeyliler, Anadolu’nun Sivas, Kilis, Gaziantep, Halep ve Rakka bölgelerinde yaşamaktadır. Kırıkkale Balışeyh ilçesi ve merkezinde yaşayan Pehlivanlı aşireti ise Bayat aşiretinin en büyük aşiretlerinden biridir.
Gaziantep 8 Şubat ne oldu?
8 ŞUBAT 1921 Gaziantep’e gazi unvanı verildi. Antep halkı 1 Nisan 1920’den 7 Şubat 1921’e kadar Fransızlara karşı direndi. Açlık, mühimmat eksikliği ve şehrin dört bir yanında Fransız kuşatması altında olan TBM’Antep’e 6 Şubat 1921’de “Gazi” unvanı verildi.
Gaziantep Yıldırım nereye düştü?
Belediyeden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Yağmurlardan dolayı şehrimizin tramvay hattı ve Gaziray hattında iki noktada yıldırım düşmesi sonucu bir tramvayımız hizmet dışı kalmış olup, Göllüce-Taşlıca hattında ise kısa süreli aksaklık yaşanmıştır.
Gaziantep’te yangın çıktı mı?
Gaziantep’in Yeditepe ilçesinde bir evde yangın çıktı. Yangın, evi kullanılamaz hale getirdi.
Konya olayı nedir?
Konya Ayaklanması, Anadolu’da Kurtuluş Savaşı’na karşı gelişen ayaklanmalardan biridir. Diğer ayaklanmalar gibi kısa sürede bastırılmıştır. Ayaklanmayı yöneten Delibaş Mehmet’in isminden dolayı Delibaş Ayaklanması olarak da bilinir. Ayaklanma bastırılmıştır.
Konya nereden ayrıldı?
1074 yılında kurulan ve başkenti İznik olan Anadolu Selçuklu Devleti, Birinci Haçlı Seferi sonunda İznik’i kaybedince başkent Konya’ya taşındı. Başkent seçildikten sonra her geçen gün gelişmeye devam eden ve birçok mimari eserle donatılan şehir, kısa sürede Anadolu’nun en gelişmiş şehirlerinden biri haline geldi.
Konya’da hangi savaş oldu?
Konya Muharebesi. Konya Muharebesi, günümüz Konya’sının yakınlarında Mısır Hidivi ile Osmanlılar arasında gerçekleşen bir savaştı. Reşid Mehmed Paşa esir alındı. Bu nedenle Osmanlılar Kütahya cephesine çekilmek zorunda kaldı.
Gaziantep Antepia ne zaman yapıldı?
Aralık 2010’da inşasına başlanan Antepia’da ilk etap 470 daireyle başladı ve yoğun talep nedeniyle sayı 614’e çıkarıldı. İlk etapta 156.700 liradan 1 milyon 812 bin liraya kadar değişen fiyatlarla satılan konutlar ilk üç ayda sahiplerini buldu.
Gaziantep adı ne zaman değişti?
Kurtuluş Savaşı’nda halkın gösterdiği üstün kahramanlık nedeniyle şehre 8 Şubat 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi ünvanı verildi. Meclis tarafından şehre “GAZİ” ünvanı verildi. Layiha-i Kanuniye’nin l. maddesi “Ayıntap livasının merkezi olan Ayıntap şehrinin adı Gaziayıntap olarak değiştirildi.” Böylece Antep, Gaziantep oldu.
Gaziantep il olmadan önce nereye bağlıydı?
Gaziantep önce Edessa (Urfa) sancağına, sonra bir süre Maraş bölgesine bağlandı. Bölge 1150 yılında Haçlılardan kurtarılıp tekrar Anadolu Selçuklu devletine bağlandı.
Gaziantep’i kim kurmuştur?
M.Ö. 1400–1200 yılları arasında, Gaziantep Geç Tunç Çağı’nda Hitit devletinin bir şehri oldu. Bu dönemde merkez Gaziantep’ti ve bölgedeki diğer önemli şehirler Dülük, Karchemish, Zincirli ve Coba Höyük’tü. İngiliz bilgin David Corc Hukart, Dülük şehrinin Hititler tarafından kurulduğunu belirtti.