DC olan dersten büte girilir mi?
Bütünleme sınavlarına girebilmek için final sınavına girmeyenlerin final sınavı sonucunda FF, FD, FG harf notuna sahip olmaları gerekir. Notlarını yükseltmek için (DD ve DC notları için) bütünleme sınavına giremezler.
DC ve DD notu geçer mi?
Bir dersten AA, BA, BB, CB veya CC harf notu alan öğrenciler başarılı sayılır. DC ve DD notları koşullu başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olabilmesi için genel ağırlıklı not ortalamasının (GPA) en az 2 olması gerekir.
Sorumlu geçen büte girebilir mi?
Daha önce geçtiğiniz (C, B, A notu aldığınız) bir dersin bütünleme sınavına giremezsiniz. Bütünleme sınavı, geçilmemiş veya bir şartla geçilmiş dersler için yarıyıl sonu veya yarıyıl sonu sınavından sonra yapılan sınavdır.
CD büte girer mi?
Bir dersten harf notu (DC) ve (DD) alan bir öğrenci koşullu başarılı sayılır. Öğrenciler isterlerse harf notu (DD) ve (DC) aldıkları dersleri tekrar alabilir ve notlarını yükseltebilirler. Ancak bu durumda tekrardaki son geçme notu geçerli sayılır.
Büte hangi şartlarda girilir?
Üniversitede aldığınız dersin ara sınav ve final sınavlarında düşük not aldıysanız son bir şans olarak bütünleme sınavına girme hakkınız vardır. Bütünleme sınavı final sınavınız olarak sayılır. Başka bir deyişle, bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır.
DC olan dersten muaf olunur mu?
5- (05.10.2017 – 84 Tarihli Değişik Yönetmelik) Öğrenciler DD ve DC harf notu olan derslerden muaf tutulabilirler. DD ve DC harf notu olan derslerde öğrencinin GNO’su 2.00’ın altında ise o dersten başarısız sayılır ve GNO’su 2 olur.
DC ve DD notu kaç puan?
Notlar – Not ortalamasıDeğerlendirmeYarıyıl ders notu katsayısı65-69DC1.5060-64DD1.0050-59FD0.5049 ve altıFF0.005 satır daha
Alttan alınan ders DC ile geçilir mi?
Önceki yarıyılda ortalaması 1.99 veya daha az olan DC ve DD harf notlarının başarısız olması, sonraki yarıyıllarda ortalaması 2.00 veya daha fazla olsa bile değişmez. Başka bir deyişle, önceki yarıyıllarda alınan DC veya DD dersi başarısız ise başarısız sayılır; başarılı ise başarılı sayılır.
Üniversitede 49.6 geçer mi?
Daha önce 40 olan geçme notunun alt sınırı 50 olarak belirlendi. Yani öğrencinin dersten geçebilmesi için ara ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekiyor. 1. maddeye göre hesaplanan ham puanın 50 ve üzeri olması gerekiyor. Final sınavının alt sınırı 40’a çıkarıldı.
1 dersten kalınca sorumluluk sınavına girilir mi?
(6) (Ek: RG-29871) (Değişik: RG-31232) Sorumluluk sınavı sonunda bir dersten başarısız olan son sınıf öğrencileri için, aynı usulle ertesi hafta yeniden sınav yapılır.
Büte girince final notu düşer mi?
Başka bir deyişle, tekrar sınava giren öğrencinin tekrar sınav sonucu belirleyici öneme sahiptir. Tekrar sınav notu, final notundan yüksek veya düşük olmasına bakılmaksızın belirleyicidir. Tekrar sınava giren bir öğrencinin tekrar sınav notu hiçbir koşulda iptal edilemez.
Büte kalmak mı alttan almak mı?
Yüksekte kalmak mı yoksa kısmak mı? En alttan öğrenmektense yüksekte kalmak daha iyidir. Çünkü dersten kalırsanız, sadece sınava girerek dersi geçmeniz gerekir. Ancak, dersi daha düşük seviyede alırsanız, her iki derse de katılmanız ve yaklaşık 14 haftalık bir süre boyunca ara sınavlara ve final sınavlarına girmeniz gerekecektir.
DD ve DC notları geçer mi?
DD ve DC notları ilgili dersin şartlı geçildiğini gösterir. Öğrenci final aşamasına ulaşırsa, AGNO’su 2 olur.
DC bütünlemeye kalır mı?
DD ve DC notu alan öğrencilerimizin bütünleme sınavına girme zorunluluğu yoktur; ancak FF notu alan öğrencilerimizin ilgili dersten başarılı olabilmeleri için bütünleme sınavına girmeleri zorunludur.
Finali yükseltmek için büte girilir mi?
Final notunu yükseltmek için bütünleme sınavına girmeyi talep eden öğrenci, bütünleme sınavına girmek zorundadır ve bu sınavda aldığı not geçerli olup, final sınav notu geçersiz sayılır.
CD ders notu geçer mi?
Ancak, CD, DC ve DD harf notları şartlı geçer notlardır. Bu notları alan öğrenciler, GPA’ları 2.00’ın altındaysa başarısız sayılırlar. GPA’ları 2.00’ın üzerindeyse, bu dersleri almak zorunlu değildir.
Kalığın dersten büte girmek zorunlu mu?
Bu sınava girmek zorunlu değildir. Notları ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA), öğrencilerin herhangi bir yeniden sınava girmeleri gerekmez. Öğrenciler, başarısız oldukları veya sorumlu oldukları ders için yeniden sınava girmeme hakkına sahiptir. Yeniden sınava girmeyen öğrenciler, yeniden sınava katılma hakkına sahip değildir.
CB büte girer mi?
HAYIR. Bütünleme sınavına sadece FF, DD ve DC harf notu olan öğrenciler girebilir.
Bütünleme sınavına kimler girebilir?
Ön lisans/lisans derecesi için gerekli diğer şartları sağlayan ve kayıtlı oldukları yarıyıl/yılda kayıtlı oldukları dersleri başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, en fazla üç dersi kalanlara tanınan bütünleme sınav ayrıcalığından yararlanabilirler.